Tankötelezettség-iskolaérettség, Tájékoztatás Szülőknek!

 
   

Aktuális

Tisztelt Szülők!

 

A járványügyi intézkedések miatt kizökkentünk megszokott életformánkból, ritmusunkból, ami jelentős tehertétel valamennyiünk számára.

A megváltozott körülmények hatásai megjelennek a családokban is.

Előfordulhat, hogy lesznek, akiknek egzisztenciális nehézségekkel kell szembenézniük (munkahely elvesztése, vállalkozás „megrendülése”, külföldi munkavállalók megváltozott helyzete), fokozottan kell figyelni az idős hozzátartozókra, ellátásuk biztosítása más jellegű hozzáállást igényelhet, a különélő szülők esetében a kapcsolattartás lehetőségében merülhetnek fel gondok, a válások folyamata, a gyermekelhelyezési perek elakadhatnak (a bíróságoknál rendkívüli ítélkezési szünetet rendeltek el).

Problémát okozhat, hogy a gyermek felügyeletét nehezen tudják a szülők hosszútávon megoldani. Amennyiben iskoláskorú gyermek is van a családban, nagy feladat a digitális oktatás elindítása és működtetése is. Lehet, hogy nincsenek megfelelő körülmények a digitális oktatás igénybevételéhez (pl. több gyermek, anyagi helyzet, a gyermek egyedül van, nem követi az oktatást, nem tudja teljesíteni a követelményeket, esetleg negligálja azokat).

Óvodai, iskolai szociális segítőként továbbra is jelen vagyok az intézmény életében, keressenek nyugodtan az alábbi elérhetőségeimen, amennyiben nehézségeikben, problémáikban segítségre, információra van szükségük!

 

Kívánok Önöknek egészséget, kitartást ezekben az embert próbáló időkben!

Erdősi Péterné / Zsuzsi 
ecsgk.erdosine.zsuzsa@gmail.com
Telefon: +36302961678