Bemutatkozás

 

Üdvözlöm!

 

Gellért Lívia vagyok,  a Pécsi Kertvárosi Óvodák óvodapszichológusa. 2008-ban végeztem pszichológia szakon a Szegedi Tudományegyetemen, pedagógiai és klinikai szakirányon, majd 2014 júniusában diplomáztam komplex művészeti terapeuta szakon a Wesley János Lelkészképző Főiskolán, dr. Antalfai Márta vezetése alatt, ahol mese,-és művészetterápiát tanultam. 2016 szeptemberétől kezdem meg tanácsadó szakpszichológus tanulmányaimat az ELTE-n. Eddigi munkahelyeimen sok területtel volt alkalmam megismerkedni: gyermekvédelem alap,- és szakellátás, idősellátás, fogyatékkal élők segítése, oktatás. Úgy gondolom ez is alapozta meg elfogadó, rogers-i szemléletem kialakulását.

       Pszichológusként  életvezetési és gyermeknevelési tanácsadással foglalkozom. A jelenlegi munkám fő célja a prevenció és a szűrés. Felkereshet a szülő, az óvónő, illetve más segítő szakma képviselője, mert valamilyen eltérést tapasztal egy gyermeknél és szeretné ha megfigyelném őt játék közben. Ha valóban észlelhető az eltérés a viselkedésben, a problémától függően próbáljuk feltárni a szülővel, óvónővel, mi lehet az ok, illetve közösen megbeszéljük a viselkedés pozitív irányba történő fordításának lehetséges módjait. Amennyiben olyan eltérést tapasztalok , amely terápiás megsegítést igényel, tovább fogom irányítani a családot a megfelelő intézménybe (Pl: Pedagógiai Szakszolgálat, Gyermekideggondozó stb.) .

A következő problémákkal szoktak felkeresni leggyakrabban:

-beszoktatás

-vizelet és székletproblémák

-altatási nehézségek

-étkezési nehézségek

-válás, láthatás kérdései

-megkésett beszédfejlődés

-dadogás

-hiperaktivitás

-agresszió

-magatartászavar

-káromkodás

-testvérféltékenység

-új családtag érkezése

-költözés

-gyász

-fogyatékkal élő a családban

-autizmus gyanú

-iskolaérettségi kérdések

     Azért lettem pszichológus, mert abban hiszek, hogy ha megosztjuk másokkal, ami a lelkünket nyomja, és ha ezt egy professzionális segítővel tesszük, más nézőpontból látjuk majd a problémát és így a megoldásra koncentrálhatunk. Mintha feltárulna egy ajtó, ami eddig nem nyílt, vagy lehullana a lepel az arcunkról, ami eddig nem engedte látni a megoldást.

Kérem, keressen fel, ha kérdése van az elérhetőségekben megadott telefonszámon, hogy a beszélgetésre időpontot egyeztethessünk!

 

Tisztelettel:

Gellért Lívia